Kladdkaka

Åh vad jag är trött och har ont i huvudet. Somnade med huvudvärk och vaknar med samma skit.. och en lång jobbdag på det har ju verkligen varit toppen ;)
Nu ska jag och grabbarna här snart käka kladdkaka och chilla till nån film. Imorgon är jag ledig och har förhoppningsvis ingen huvudvärk, det betyder roligare blogginlägg :)

Åh jag älskar kladdkaka!


En soft dag

Här har vi haft en riktigt mysdag idag, därför det har varit lite snålt med inlägg. Tycker det är rätt skönt att ha en lung och fin söndag utan massa saker man måste göra, det enda vi har gjort egentligen är att titta på serier och en dokumentär samt ätit lite gott. Jag gjorde en köttgryta till middag idag, med en riktigt god sås till, och senare på kvällen blev jag himla sugen på choklad så då slängde jag in en kladdkaka i ugnen.. Haha. Mumsigt och mysigt.

Har ni haft en härlig söndag?

Snart ska jag försöka sova (om det går, vaknade närmare två idag..haha), för imorgon är det dags för jobb igen, har en riktigt långtur imorgon 8-17 är tiden men det går nog finfint det också :)

Vi hörs mer imorgon!

Depends vårlack

        

Hej på er godingar!
Nu är jag hemma efter en vända på stan. Jag hittade grytlappar och pudret som jag skulle ha, men kom även hem med ett nytt nagellack och lite klistermärken att sätta på naglarna :)  



Depend har ju kommit med en ny vårkollektion och jag blev så sugen på ett nytt nagellack. Jag köpte ett mintgrönt med glitter i, samt lite blommor att sätta på naglarna :)


Hittade en bättre bild på nagellacket, det är det tredje från vänster :) Sjukt härlig färg som jag tror piffar upp en enkel outfit. 



 →

Massa frågor

Jag har märkt att jag har fått lite nya läsare, roligt! Så nu har jag svarat på lite frågor för att ni också ska få en blick över vem jag är ;)

STEG 1

Namn:
Lina   

Bor: I Skara egentligen, men just nu i Stockholm


Älskar utsikten från Skinnarviksberget i Sthlm.

Ögonfärg: Bruna

Hårfärg: Mörkbrunt

Skostorlek: Mellan 36-37, en 36 2/3 är perfekt för mina fossingar.

Höger- eller vänsterhänt? Högerhänt

STEG 2

Skor som du bar idag?
Ett par vita Nike Air Force 1

Dina svagheter: När jag har tråkigt så blir jag en riktig pina för många. Jag klarar knappt inte av tråkiga dagar.

Rädsla: Att förlora alla gulliga människor som finns i min närhet.
Och att drömma om äckliga spindlar som jagar mig i sömnen, haha!

STEG 3


Första tanke när du vaknar: ”Vafan, låt mig sova mer!” (oftast iaf)

När somnar du? Sent på natten nästan varje natt. Vid tvåtiden är det oftast men det kan hända att det blir senare också. Jag är en riktig nattuggla!

STEG 4

Pepsi eller Coca-Cola? Coca-cola, en dag utan cola är knappt ingen dag ;)

McDonalds eller Burger King? Donken! Deras cheese och garlicdipp – mums!

Adidas eller Nike? Har massa skor i båda märkena och gillar dom båda på olika sätt. Men mina lila Adidas Honey Mid är dom bästa i hela världen.

Lipton Ice Tea eller Nestea? Dra mig baklänges vad äckligt det låter…

Choklad eller vanilj? Choklad i alla lägen!

STEG 5

Svär du? Haha hela tiden! Som tur är så kan jag behärska mig när jag jobbar.

Sjunger du? Japp, nästan alltid :)

Duschar du varje dag? Nej, inte håret i alla fall. Mitt hår är långt och tjockt så det tar typ 12 timmar innan det torkar. Inget jag orkar vänta på varje dag, inte.

Röker du? Nej.

Gillar du skolan? Jag var väl inget större fan av skolan faktiskt ;)

Tror du på dej själv? Absolut! Man måste det om man vill komma nånstans här i världen :)

Kommer du överens med dina föräldrar? Pass!

STEG 6

Har du under den senaste månaden:

Druckit alkohol? Japp, i onsdags.

Rökt? Nej.

Shoppat? Japp, har bland annat köpt ett par jeans.

Ätit en hel ask müsli? Haha nej..

Stått på scen? Nej.

Ätit sushi? Det där med sushi är inte riktigt min grej, kan faktiskt inte ens tänka mig att smaka på det..

Skejtat? Haha nej, men min pojkvän gör det varje helg så pratat skejt har jag minsann gjort ;)


Här sitter jag i Fryshuset/Sthlms skatepark, mina fina lila skor syns också bra :)


Bakat?
Yes, på jobbet bakade vi en kladdkaka till alla gulliga tanter och gubbar. Men jag gick hem innan vi skulle äta den.. Så det får nog bli en kladdkaka här hemma snart :)

Stulit något? Haha… Tjuv, det är jag icke.

Kysst någon? Ja, min alldeles egna och underbara Pontus ♥


Hehe..

Kramat någon? Självklart!

STEG 7

Har du någonsin:

Däckat eller varit jättefull? Har aldrig däckat men galet full har man ju blivit.

Varit full? ….

Blivit kallad hora? Nej.

Blivit nerslagen? Haha.. Jag var på en konsert i oktober -09 och såg Rise Against och blev ganska krossad i publiken. Inte bra att vara kort på sådana ställen. Det kändes som att jag skulle bli av med allt hår och jag förlorade nästan mina brillz. Men blivit nerslagen har aldrig hänt, bara ganska krossad som sagt. (Men konserten var grym!)

Busringt någon? Nej! Och jag har aldrig pallat äpplen heller! Men det ska mina framtida barn få göra ;) haha..

Gjort något som du ångrade? Ja, det går ju knappast att undvika..

IG i nåt ämne eller på prov? Jag fick IG i det värsta ämnet nånsin - matte B..

Kastat sten på en ruta? Ja, men det var bara för att jag ville att nån skulle öppna dörren :) Men när jag var liten och busade runt med Viktor kastade han en mega-sten på ett källarfönster som självklart gick i tusen delar. Vi sprang därifrån och sa att det inte var vi.. Tyvärr har jag inget vidare pokerface för våra föräldrar förstod direkt att det var vi.. haha.

STEG 9

Antal människor som du skulle ge ditt liv för? Det är väl ett par stycken :)

Antal piercings? Jag har bara tre hål i öronen.

Antal tatueringar? Inga, men jag skulle bra gärna vilja ha en i nacken.

Hur många gånger har du varit med i tidningen? Det blev några gånger när jag skrev för en tidning. Och sen ett par extra gånger när jag var liten.

STEG 10

Vad ska du göra i sommar? Jag har inga planer än så länge.. Men jag skulle bra gärna vilja åka på en roadtrip, umgås med mina nära och kära, njuta av alla fina sommarkvällar, jobba lite och se på en sommarkonsert av ingen mindre än Kapten Röd.


Hoppas på en konsert av Kapten Röd i sommar :)

Vad ska du göra i vinter? Resten av vintern då eller? Hoppas på att få jobba. Ska försöka åka till Skara och träffa min familj och mina vänner. Sen ska jag bara ha det underbart mysigt med min pojkvän.

När tar du studenten? Jag tog studenten i juni -10. Det var så grymt!


Studenten 11/6-10


Bal dagen efter studenten :)

Ska du bo i Sverige när du börjar jobba? Jag bor här nu och trivs väldigt bra i Stockholm. Har inga planer på att flytta utomlands.

Vad vill du helst göra just nu? Jag vill gå ut i det härliga vädret  :D

Gör gärna listan du också om du vill :)


Vaken?

Godmorgon på er! Har ni också svårt att hålla upp ögonen och vill egentligen bara lägga er i sängen igen? Då tycker jag att vi skruvar på musiken och kör igång den här låten;



...Sådär ja! Nu är i alla fall jag vaken :) Riktigt skön låt att vakna till. Nu fattas det bara lite frulle sen ska jag nog kunna klara av att köra igång den här dagen :)



Titta i affärer imorgon

När jag lagar mat i ugnen är det ett rent helvete att få ut formen/plåten, vi har nämligen bara en grytlapp så man får ta hjälp av ett par handdukar också. Och vi lyckas alltid bränna oss och det slutar alltid med att antingen jag eller Pontus står och svär. Haha :P

Så imorgon när jag ska på en liten shoppingrunda ska jag införskaffa ett par grytlappar. Sen behöver jag även ett puder. Hur tråkigt är det inte att köpa puder? Tycker faktiskt inte att det är överdrivet roligt att köpa smink alls faktiskt, men ibland är man så illa tvungen ;)

Att köpa imorgon:

- Grytlappar
- Puder

Ingen vidare lång shoppinglista alltså. Lite tråkigt, jag älskar att komma hem med flera påsar så kan man prova och testa lite ;) Men det är ju så att jag snällt får vänta en månad till på min lön, så då shoppar jag hellre lite mer då, och då har jag lite fler saker att pricka av ;)  


        
Kikade in på hemtex.se, mest för att titta vad det fanns för roligt. Och då hittade jag dessa grytlappar. Helt vanliga och enkla grytlappar, men till ett bra pris. Jag menar...Hur kul är det att köpa grytlappar?!
Dom första kostar 10:-    och dom andra 29:-


Fint som snus

Läste igår på min facebook att Timbuktu släpper ett nytt album i april/maj. Halleluja säger jag! Skivan heter "Sagolandet" och så mycket mer än det vet jag faktiskt inte, men jag tror att den kommer bli grym. Timbuktu levererar alltid! Och det mina damer och herrar, det är fint som snus det! :)



Jag har sett Timbuktu på konserter i landet tre gånger och alla tre gångerna var så grymt! Nu hoppas jag på en grym skiva att pumpa också :)


Som en studsboll på massa olika ställen

Oj vilken dag! Jobbade till 13.00, efter det skulle jag leta reda på en tjej och snacka lite med, klockan 14 skulle jag vara hos arbetsförmedlingen men innan det var jag tvungen att åka hem för att hämta ett papper. Men allting har gått bra idag! Jag hann allting som jag skulle göra, kom tio minter försent till arbetsförmedlingen men det var lungt. Det var inget möte eller så vi skulle ha, utan jag skulle bara lämna in en lapp för hur jag har/ska jobba. 

När jag var klar där kom jag på att jag knappt inte ätit nåt idag så därför kirrade jag lite thaimat i thaihyddan som ligger här nere vid tunnelbanestationen. När jag hade ätit och kollat på ett avsnitt av Sopranos så blev jag heelt slut så det fick bli en liten powernap. Men nu är jag vaken och sitter och chillar lite till musik :)

 
Här är maten jag beställde; kycklingwok med bambuskott, lök och paprika och till
det åt jag ris. Ganska starkt men det var gott :)


Vill ha: naglar med lila tippar

Godkväll på er mina vänner! :)

Hur har ni haft det?
Jag har ju som sagt jobbat och var hemma vid halv tio. Hade en tuff dag på jobbet, det är jobbigt att se att människor som jobbar med att hjälpa andra människor är så respektlösa. Jag kan inte/vill inte gå in på mer detaljer om det. Utan hoppas istället på att det blir en bättre jobbdag imorgon :)

Idag fyller min älskade brorson 19 år! Kändes konstigt att inte vara i Skara och fira honom. Jag tror faktiskt inte att jag har missat en enda av hans dag, men han sa att det var lungt. Jag ringde till honom förut och önskade grattis och föreslog att gå ut och käka middag när jag kommer hem till Skara igen, så det ska vi göra :) Nu är vi båda 19 år fram tills april då jag fyller 20 ;)

På tal om Skara! Jag och Josefina är stammisar på Pressbyrån i Skara och jävlar i havet vad vi har skämt ut oss där. Så fort vi kommer in på Pressbyrån börjar personalen skratta, jag tror att vi många gånger har gjort deras dag lite bättre och lite roligare. Josefina vill knappt inte gå in dit längre eftersom att hon skäms för det vi har gjort, men egentligen har vi inte gjort så mycket, utan bara skrattat och droppat nån rolig kommentar då och då ;)

Pressbyrån ligger så bra till hands när det bara är lite tuggummi man är ute efter, därför har det blivit så att jag är stammis på Pressbyrån här vid Zinkensdamm också. Men då har jag faktiskt hållt i hatten och inte skojat till det så mycket utan bara har varit trevlig :) En tjej som jobbar där brukar alltid ha så sjukt snygga naglar och dom ger jag komplimanger för. Hon gör nya naglar flera gånger i veckan, och då är det gelénaglar med snygga tippar. Eller asså, hon gör inte naglarna själv utan har en vän som gör det på henne ;) I vilket fall är dom alltid underbara och jag går alltid därifrån och är smått avundsjuk.


Hur snygga är liksom inte dom här? Jag älskar dom!
Tjejen på Pressbyrån hade några liknande för nån dag sen och jag blev
förälskad (i naglarna förstås). Jag ska göra likadana naglar så fort jag inte
jobbar i vården ;) Jag vill ju inte göra illa dom gulliga på boendet!




Dovas och Wollmars

Här skiner solen och det känns riktigt härligt :)  Tråkigt nog är det -8 grader..

Igår blev det onsdagsöl efter jobbet, vi testade det nya DovasHornsgatan och det var riktigt mysigt. Litet och mysigt ställe och det var alldeles lagom med folk.  Dom spelade skön musik! Bland annat lite 50 Cent, Daniel Adams-Ray och Eminem, och är musiken bra är oftast stället bra ;)
Det skönaste med Dovas är att det ligger så nära vårt hem.

Vid halv elva drog vi vidare till Wollmars där vi träffade ännu fler polare och satt där och pratade ett tag. Jag tror att klockan var runt halv ett när jag och Pontus bestämde oss för att dra hem. Ingen av oss hade ätit sen klockan 13, så magen kurrade på rätt bra där ;)
Vi hade en riktigt härlig kväll i alla fall! :)

Idag då? Vad ska ni göra? :)
Jag ska minsann jobba idag också, samma pass som igår 15-21 :)
Men det är också så att jag har en kompis från Skara som är i Stockholm idag. Hon ska börja en kurs här i Stockholm och den är varje torsdag och idag är det första dagen. Igår pratade vi lite om att vi skulle träffas för en lunch (hinner inte så mycket mer när jag jobbar), men än har hon inte hört av sig. Så vi får se vad som händer, det hade varit riktigt kul att träffas iaf :)


Lite att fixa innan jobb

Tjenixen! Allt bra med er? :)

Här är i alla fall läget fint! Jag sov så otroligt skönt i natt/imorse och var inte alls sugen på att gå upp. Men uppe är jag för jag ska åka och jobba vid 15.00. Men innan dess tänkte jag fixa i ordning lite mat, dammsuga och göra i ordning mig lite :) Slutar klockan 21 ikväll och jobbar eftermiddag imorgon också, så det är nice ;) Då kanske det kan bli lite onsdagsöl idag :)



Hoppas att ni får en riktigt härlig dag! :)


Pysslat lite

Hade ett program för flera månader sen som var lite roligt att pyssla i men då hade jag ingen direkt tid till det.. Nu hittade jag programmet igen och började leka lite. Lite kul faktiskt! :)

Här har vi en lista över veckans musik, än så länge. Men jag brukar ha ungefär tre låtar i veckan som jag lyssnar på om och om igen ;)



Jag antar att jag kommer lära mig mer om programmet och får förhoppningsvis bättre resultat ;)


Linas köttbullar

För två helger sedan så gjorde jag egna köttbullar för första gången! När jag var yngre var jag alltid med min mamma och lagade mat, och då hände det såklart att vi gjorde köttbullar också. Men då hade jag inte nån direkt koll på vad man egentligen hade i köttbullar, utan min främsta uppgift blev att rulla färsen till bollar..ni skulle ha sett vid jul-tider, oj vad vi rullade då!

Jag var lite nervös innan jag skulle börja med mina köttbullar, men allting gick finnemang! Det jag hade i min färs var följande; ströbröd, mjölk, ägg, lök, salt och peppar. Visst låter det lätt som en plätt? För efter att ha blandat i allting är det bara rulla lite och sen steka :) Jag serverade självklart med potatis, brunsås och lingon. Det blev himla gott faktiskt och jag kände mig riktigt nöjd och belåten efter måltiden :)


Köttbullar á la Lina

Dessutom blev köttbullarna inte bara goda..Det blev massor! (alla syns inte på bild)
Min mamma var alltid noga med att köttbullarna skulle vara ungefär lika stora,
det kanske inte jag lyckades lika bra med ;)

Testa du också vettja! :)


Storhandlar'n

Så ja, nu har vi varit och storhandlat och ätit middag på MAX. Nu är hela kylen och frysen full igen och det känns skönt. Nu är det bara plocka fram det man är sugen på :) Haha Pontus plockade ihop en påse med 0,7 kg champinjoner, han äter champinjoner som godis så egentligen kanske det inte är så mycket ändå men påsen är enorm i alla fall. Haha :P

Vad ska ni hitta på för kul ikväll?

Jag var sugen på att dra ihop ett gäng och ta ett par öl, men det verkar som alla är trötta idag. Lite synd faktiskt, jag har ju inte hunnit spana in Dovas som har öppnat här på Hornsgatan. Det blir ju så när man jobbar hela tiden, men imorgon är det ju faktiskt lill-lördag och då kanske det är fler som orkar :)


Victoria Secret

Hola godingar!

Nu har jag suttit och tittat lite på undies på www.victoriassecret.com. Jag älskar att köpa troser så jag tittade på vad de hade för utbud :)


Gillar att det är lite spets på dom här, dom ser väldigt bekväma ut :)


Och om här är jag väldigt förtjust i! Sockersöta som tusan :)

Sen kom jag på att jag måste ha en ny bikini! Jag och Josefina har pratat om att besöka ett spa snart och då kan det vara bra med en bikini..så jag tittade lite på det också men hittade bara en som föll mig i smak:


Frågan är ju bara om den vill sitta upp ;) vore ju himla tråkigt om överdelen
åkte ner..haha. Men snygg är den!

Nu ska jag försöka väcka Pontus. Jag är hungrig och känner för att äta nåt gott..:)



Vans

Som ni ser så har jag fått en ny header nu, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än. Så vi får se om det är en keeper ;) Nu till en helt annan sak, nämligen skor!

2008 köpte jag ett par riktigt fräsha skor, ett par vans som var ungefär som en ballerina-modell. Dom passade till allting och var helt perfekta på alla sätt. Det var riktigt bra vår/sommar skor. Men så gick dom sönder! Jag försökte limma ihop dom med superlim men det höll inte mer än några timmar. Varför jag limmade dom var för att jag inte kunde hitta dessa skor nån annanstans.


Så här såg mina godingar ut. Jag har för mig att min syster tvingade mig
att slänga dom eftersom var så trasiga.

Men så en dag förra veckan...när jag och Pontus roade oss med att sitta och titta på kläder och skor på internet så trycker Pontus upp exakt den här skon! Gissa om jag blev glad? Det liksom pirrade till lite i magen. Jag måste verkligen ha den är skon!


Här är de underbara skorna! De finns på junkyard.se och kostar 545 riksdaler. Dessa ska jag springa runt med i vår och sommar. Vilket kärt återseende det kommer att bli! :)



Mauro & Pluras Kök



I natt kollade jag på Maouro & Pluras Kök, i programmet bjuder dessa två herrar musiker och skådespelare på en tre rätters middag. I första avsnittet gästade Lena PH och Håkan Hellström. Jag tycker att Lena PH förstörde programmet lite, hon har en personlighet som jag inte riktigt diggar. Men annars var det ett härligt program fyllt av mat förstås, men också musik och tips på affärer i Stockholm där Mauro och Plura handlar mat inför kvällens middag.

Jag blev ett fan av Plura när han medverkade i programmet "Så Mycket Bättre", han har upplevt mycket och kämpat massor med sin musik. Hans grupp Eldkvarn har jag nu börjat lyssna mycket på nu och dom är så bra! Jag älskar framför allt texterna. Här över finns ett youtube-klipp på en av deras låtar, "Ta min hand" heter låten.
Jag önskar att Plura var min homie, han verkar vara en av världens skönaste människor tycker jag.

Jag tror att programmet går på onsdagar, kl. 20.00 på tv3, värt att kika på...i alla fall en gång för att se vad det är ;)

ta min hand, du tände min eld

jag tar dagen som den kommer nu
jag lär mig att gå igen
Jag lägger varje korn av sand på vågen
nån har gett det som en gåva till mig
floden faller ner i havet
berget sträcker sig mot molnen
varje dröm har sin förklaring
varje man är den förlorade sonen



Filmer på bio

Godmorgon på er mina gulliga! Allt bra med er? :)

Här är sminket på, håret lockat och tänderna borstade, idag ska jag nämligen till arbetsförmedlingen här på Södermalm. Jag får inte vara inskriven i Skara längre efter som att jag alltid är här.. Alltid är det nåt som man behöver fixa till.

Vet ni vad jag gjorde i natt? Jag tittade på One Tree Hill, Mauro & Pluras kök och Sopranos. Efter det låg jag och lyssnade på Eldkvarn, klockan blev halv fem innan jag hoppade i säng. Tänkte skriva lite om Mauro & Pluras kök lite senare :)

Nu till en annan sak! Jag älskar ju att gå på bio va, men nu var det längesen sen sist och biosuget inom mig börjar bli enormt därför har jag redan spanat ut vilka filmer jag vill se ;)

The Tourist:


En thriller/drama film. Jag känner som så att med två bra skådespelare som Jolie och Depp, kan filmen inte vara så tokig.
Så här står det om filmen på sf.se;

"Under en improviserad resa till Europa för att laga ett brustet hjärta, snubblar Frank oväntat in i ett flirtigt möte med Elise, en extraordinär kvinna som medvetet har korsat hans väg. Med de hisnande vackra Venedig och Paris som bakgrund, utvecklas deras romans snabbt och omedvetet och snart befinner de sig i en dödligt katt- och råttalek."


Svinalängorna:




Här har vi en drama film, jag har hört att den ska vara vacker men sorglig. Jag la märke till den här filmen genom tv-programmet "Sveriges Skönaste Familjer" där en av familjerna har en dotter (Tehilla Blad) som medverkar i den här filmen. Sen blir man ju sällan besviken av Noomi och Ola Rapace, dessutom är Ola en snygging! ;)

"En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade barndom och kampen om att våga går vidare."

Dessa filmer är dom som står högst upp på min vill-se-på-bio-lista. Jag hoppas att 2011 blir ett grymt filmår! :)




Ordning och Reda

Sådär ja! Nu har jag fått lite ordning och reda här på bloggen, jag har äntligen skapat olika kategorier nu. Förhoppningsvis blir det lite lättare att hitta saker och ting i framtiden :)

Dessutom börjar bloggen få ett nytt utseende också :) Min kära Pontus tog på sig ansvaret att fixa en ny layout, men som sagt så är det inte riktigt klart än, men förhoppningsvis kommer en ny header upp imorgon :)

Natti på er!

Lite tröttis

Hej på er!

Igår kväll jobbade jag, skulle slutat halv nio men fick snällt gå hem närmare nio. Och för den extra tiden får jag inte ens betalt för! Sen när jag kom till bussen så stod den still i tio minuter, minst. Flera vakter steg på bussen och gick långt bak och kastade ut nån människa. Var lagom glad när jag kom hem kan jag ju säga..

Och natten fortsatte i katastrof, jag var så sjukt trött..men grannarna hade en jävla fest, det lät ungefär som om de hade konsert. Det dunkade i hela våran lägenhet.. De slutade lagom tills Pontus skulle åka till jobbet, vid två i natt, och då fick jag sova fyra ynka timmar innan det var dags för mig att jobba.

Som ni förstår så har jag varit galet trött idag, somnade på soffan när jag kom hem och sov i ett par timmar. Resten av dagen har vi tagit det lungt, ätit en god middag som bestod av kycklingfilé, potatisgratäng och en härlig sallad och medan vi åt kollade vi på handbollen och efter det vare ju Solsidan :)

Nu tänkte jag spendera resten av kvällen/natten med att titta på bland annat One Tree Hill som jag missade ikväll. Imorgon är jag ledig så vi hörs mer då :)


Min lilla apa

Igår pratade jag med min syster i telefonen en massa gånger (min mobil har nåt allvarligt fel som gör att den stänger av samtalen hela tiden så vi fick ringa upp varandra flera gånger). Min syster berättade i alla fall att min lilla systerdotter Meya saknar mig och var påväg upp till mitt rum tidigare på dagen för att ge mig en kram. När min syster sa att jag inte var hemma blev hon ledsen.. Jag fick senare prata med Meya i telefonen och det första hon säger är "Jag saknar dig!". Min syster berättade för mig att Meya fick tårar i ögonen och såg helt förstörd ut.. Jag och Meya pratade lite till och jag hörde på henne att hon var ledsen. ÅH, min lilla flicka! Jag har varit med henne nästan varje dag under tre års tid och nu helt plötsligt har jag varit borta i en månad. Hon har nog ingen direkt tidsuppfattning men då och då tror jag att hon kommer på att hon inte har sett mig på länge.


Jag saknar dig också min lilla apa!


Alkohol- & Drogterapeut

Måste bara visa er en till sak innan jag springer till tvättstugan.

Jag har ju nu funderat ett tag på vad jag vill jobba med, eller rättare sagt utbilda mig till. Jag har stått och svajat mellan sjuksköterska och journalist. Jag älskar att jobba med människor och har jobbat inom vården i ett par år, trivs bra och så men känner att jag inte vill jobba på ett äldreboende hela livet. Jag älskar att formulera mig i skrift, men tror inte att jag är så tuff som man "måste" vara när man är journalist. Därför har jag tänkt att på sidan om ett vanligt yrke kan jag vara författare (om jag lyckas få min bok publicerad). I bakhuvudet har jag alltid haft en tanke om att jobba på ett behandligshem, det vore det ultimata tycker jag. Men jag har aldrig hittat nån utbildning för det..
Så för ett par veckor sen bestämde jag mig för att läsa till undersköterska, bara för att ha en utbildning överhuvudtaget.

MEN nu!!! Precis just nu hittade jag vad yrket heter då man arbetar på behandlingshem och det heter behanlingsassistent. Jag sökte på det och hittade exakt vad jag kan tänka mig att bli, nämligen; Alkohol & Drogterapeut. Jag är ju intresserad av sånt här. När jag gick i skolan skrev jag en fet jävla uppsats om just alkohol och droger.

Det här är kursens innehåll;

  • Beroende & Missbruk
  • Alkohol & Droger
  • Kognitivt behandlingsarbete
  • Familjeterapi - grundkurs
  • Beroende och individen
  • Psykologi - grundkurs
  • Psykiatri - grundkurs
  • Diagnostik & behandling
  • Kognitivt patientarbete
  • Eget klientarbete med handledning
Låter sjukt intressant tycker jag!

Och det här är lite kort fakta om hur utbildningen är formad;

"Kurserna omfattar cirka 80 föreläsnings- och handledningsdagar med obligatorisk närvaro. Till detta kommer egna studier, grupparbeten och egna inlämningsuppgifter samt egen terapi hos legitimerad psykoterapeut och eget klientarbete under handledning."

Personligen så tycker jag att det låter grymt. Dock lite läskigt med egen terapi, men det är sånt man får ta när man väljer ett sånt här typ av yrke.

Kursen är på deltid, under tre år, men har inget studiestöd så då måste det vara nån form av privatskola. Jag har inte läst allting än, men nu vet jag i alla fall att det finns utbildningar för der jag vill bli :)





Tvätt som fan!

Hallå hallå i stugan!

Idag är det fredag och jag är ledig. Hur skönt är inte det? Underbart!! Men jag har i stället massa att fixa hemma men det tycker jag är skönt. Pontus jobbar ju idag och då blir det att jag bara sitter eller går och kollar i affärer, inget av de alternativen känns så lockande längre (eller idag).
Därför ska jag tvätta, har samlat ihop tre stora pappkassar med tvätt..hur lyckas man med det när jag tvättade i tisdags? Men jag vill få bort allting, så att allt är rent och fint sen. Då slipper man tvätta på ett tag sen :) Det är mycket lakan och handdukar som ska bli rent idag.
Jag håller också på att plocka ordning här, igår när jag jobbade så började Pontus städa men han hann aldrig klart så nu står dammsugaren på golvet och bara väntar på att få bli använd ;)

Och senare idag blir det även en tripp till en mataffär. Ikväll ska vi äta tacos så jag behöver köpa lite grönsaker :)

Två kvällar (onsdags och torsdags) har jag och Pontus träffats på Donken efter mitt jobb och käkat. Vi har haft två riktigt mysiga dejt-kvällar. Fast kan man kalla det dejt när man varit tillsammans i över två år? Haha.. kanske inte. Igår efter Donken gick vi hem och kollade på en film, Se7en, där bland annat Brad Pitt har huvudrollen. Jag såg den filmen för flera, flera år sen och kom inte ihåg den alls, så det var passande :) Den handlar om de sju dödssynderna, riktigt intressant och bra film, men liiite läskig ;) Benen värkte lite då och då..Haha.


Nån som har sett den här? :)





Fett dålig dag

Hej på er!

Usch, jag har en riktigt usel dag. Vet inte om det är för att jag är trött, eller om jag börjar bli sjuk, det är i alla fall nånting som inte riktigt känns som det ska. Hatar sånna här dagar, det är en sak som är säker.

Jag började min morgon med att tvätta och det gick bra, skönt att ha det gjort. Ska tvätta på fredag också, vi hade så jävla mycket tvätt att jag var tvungen att dela upp det. Vid halv tre ska jag bege mig mot jobbet också, hoppas att allting känns lite lättare under eftermiddagen/kvällen.

Vi hörs!


H&M - fina kläder och skor

Det är väldigt sällan jag går in på H&M och när jag väl går in där så hittar jag ingenting. Men nu blev jag lite sugen på att se vad de har för utbud på nätet och jag blev glatt överraskad. Titta här på bilderna så förstår ni ;)


Underbar klänning för 99:-, finns i flera olika färger och jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är finast. Just nu är jag helt inne på blått och tycker att den här var ljuvlig och lite annorlunda!


Se här vilken sockersöt sommarklänning! Åh, vad jag hade känt mig söt i den här. Frågade Pontus va han tyckte och svaret jag fick var "Den där får du verkligen inte köpa, då kommer du verkligen se ut som en bebis"...haha.
349:- kostar den här.


Härlig kofta att dra på sig på under sommarnätterna. Som sagt, har en blå period nu. Men den finns givetvis i fler färger också :) 149:- för den här härliga!


Tänk va härligt att kunna dra på sig en sån här när man inte riktigt orkar klä sig eller bara är lite frusen. Färgen är ju ganska uppmuntrande då :) Den kostar också 149:-


Jag har väldigt ont om basic kläder. Brukar oftast dra på mig en wesc tisha, så det blir wesc hela veckorna långa. Det tröttnar man också på i längden. Tycker att den här var lite lagom. Kan tänka mig att den är snygg till ett bar jeansshorts i sommar också :) 99 riksdaler!


I sommar vill jag springa runt i en blommig scarf. Tycker att den här var lagom blommig och känner verkligen att den skulle passa en härlig sommardag. 99 kronor kostar skönheten.


Nu till mina favoriter! Dessa skor blev jag direkt kär i. Hur snygga som helst och ser dessutom väldigt bekväma ut. Tänk va fina dom hade varit till klänningen som jag visade först. ÅH! Dessutom kostar dom bara 199:-



Provade nästan likadana förra sommaren fast då från Tommy Hilfiger. Tyckte dock att dom var lite för dyra då så det blev aldrig några. Dom här är nästan snarlika och kostar 299:-

Nu blev jag så väldigt sugen på att beställa hem kläder. Tråkigt bara att våren inte ens är i närheten än.. Jag vill ha sommar NU! Eller i alla fall vår. Kan nån ge mig det, snälla?

Sugen på allt när tröttheten är jobbig

Varför vill man ha mat i form av mcdonalds/pizza när man känner sig trött? Man skulle kunna dricka flera liter cola alldeles själv och äta lite (eller ganska mycket) choklad till efterrätt.
Äh, jag vet ju varför det är så. Som idag, jag hade en jobbigt dag på jobbet för att jag var helt slut, ögonen ville knappt hålla sig öppna, benen orkade knappt inte bära mig och magen kurrade som bara den. När jag sen slutade och tog mig till bussen, började jag fantisera om donken-mat och massa cola. Jag ville ha allting som jag visste skulle göra mig pigg! Haha.. konstigt det där. När jag är vrålhungrig vill jag alltid ha donken, för jag vet att det går snabbt att få maten och dessutom är det ju gott!

Men det blev varken donken eller choklad för min del idag. Jag klarade mig bra! Men lite cola har allt fått slinka ner i magen ;)

Blir ni också sugna på sånt här när ni är trötta och hungriga?



Dödens backe

Tjenixen på er! Blir ett litet inlägg innan jag ska sätta mig i soffan för att kika på Solsidan :) Jag har en sjuk pojke bredvid mig som ligger alldeles utslagen i sängen med 38,8 graders feber. Stackarn!

Idag bestämde jag mig för att gå ut i regnet, jag skulle på jakt efter nya fräsha dojjer att springa runt i. Jag älskar sneakers och det var sjukt längesen jag köpte just skor. Men nej, jag kom hem utan några älsklingar! Provade några stycken, men antingen var de för stora och fanns inte i mindre storlek eller så kändes de helt fuckade på fossingarna, tråkigt. Så det jag kom hem med idag var en pärm till Pontus så det blir ordning och reda på hans papper och strumpor till mig.

Men för att ta sig ut och ner till tunnelbanan måste man gå ner för en mega-lång backe som är full av is. Fötterna får inget fäste och allt man gör är att glida ner. Livsfarligt!! Därför har jag nu döpt om backen till dödens backe. Ramlade två gånger i den förra veckan, jävla helvete. Och jag var nära på att göra det idag också.
Var precis ute nu för att köpa alvedon till min lilla gosenos och det är ta mig fan helt omöjligt att ta sig fram! När jag gick där och svor för mig själv tänkte jag att jag inte ska gå ut på flera dagar, eländet ska få försvinna först. Men jag jobbar ju hela veckan så jag måste ju faktiskt ta mig igenom dödens backe ett antal gånger. Inte nog med det, mitt ben är helt knas, jag kan knappt inte gå på det. Misstänker att jag har sträckt baksida lår när jag har halkat som Bambi på hal is.

(Min pojkvän säger att han är döende, hoppas att han har fel!!)


Din och min dag

Idag har jag och Pontus varit tillsammans i 2 ½ år :)


Du gör min dag, varje dag!



Besvärlig morgon

Morrn morrn på er!

Mitt huvud känns som gelé idag, jag satt nämligen uppe till tre i natt och kollade på Sopranos :) Jag är ju en nattuggla men nu när jag har jobbat så mycket så har jag somnat tidigt som fan, så det var skönt att få njuta av natten igår.
I morse ringde min klocka 06.45 och då var det dags för mig att stiga upp och springa ner till tvättstugan. När jag kommer ut möts jag av snö, snö, snö! De hade till och med fått ploga utanför dörren och snön far runt som bara den! Bläh, tänkte jag då.
När jag kommer till tvättstugan ser jag att det är kolsvart där, inga lampor tända eller maskiner som lyser upp lite. Jag började leta efter en lampknapp men hittar då ett papper i stället med regler för tvättstugan och där står det följande.. "På lördagar och söndagar är tvättstugan tillgänglig från 09.00-21.00". Lyckat va? Då blev det inga rena kläder idag heller. Och när jag skulle gå upp till mig igen så gick ena pappkassen med kläder sönder. Båda handtagen lossnade och ja.. nä.. det var katastrof!

Somnade i alla fall om och sov gott fram tills Pontus kom hem klockan nio :) Och sen sov vi lite till..




Vill ha...

...En sån här fin palett-bricka!



Det skulle vara så kul att kunna mixa lite med skuggor och sånt där kul. När jag var yngre älskade jag att sminka mig själv och mina söta syskonbarn som fick agera testkaniner. Men jag har inte sminkat mig själv med ögonskuggor på flera år. Jag har ju mina fina glitterpennor! Men som sagt, det vore roligt att lära sig :)

Visade bilden för Pontus och han undrade va det var för nåt (såklart) och sen undrade han när jag skulle använda alla dessa ögonskuggor. Och det är väl det jag själv frågar mig egentligen, annars hade jag haft en sån här palett-bricka för längesen ;)

Hittade i alla fall den här på Kosmetikan.se och just den här innehåller 88 stycken olika ögonskuggor som shimmrar, och den kostar 239 riksdaler.



Ett fint sms

Skickade nyss iväg det här smset till min älskade vän Josefina;

"Jag spelar just nu Kapten Röd för alla som bor på Södermalm. Jag drömmer mig bort i alla ljudvågor, ser dig och mig sjungandes och dricker öl i massor! Jag saknar dig, mig och kaptenen, vi är den grymmaste trion nånsin!"



Så nu vet ni vad jag sysslar med! Dunkar feta låtar och känner hur adrenalinet pumpar i kroppen ;)




When it rains it pours

Åh, idag har jag varit ledig men har haft det ganska tråkigt ändå. Har haft en smått tryckande huvudvärk hela dagen, men det blev lite bättre sen när jag var iväg och köpte lite cola ;) haha.

Snart är det helg också! Skönt va? Jag är ledig lördag och söndag och har faktiskt inga planer alls förutom att jag borde tvätta ;) Sen ska jag nog köpa en ny mobil också, den jag har nu går mig på nerverna..
Pontus jobbar hela helgen så jag tänkte passa på att se på en film som han verkligen inte vill se. Den heter "Gun" och det är självaste Curtis Jackson (50 cent) som är med i filmen :) Tror att den är helt okej, men måste ju se den eftersom Fifty är med, såklart ;)



Haha.. den ser väl lite ball ut ändå? ;)




Förövrigt är det här en favoritlåt gjort av 50 cent. "When It Rains It Pours"


Den soliga sidan

På söndag klockan 20.00 smäller det och jag ska sitta bänkad framför tv:n. Då börjar nämligen andra säsongen av Solsidan! :) Som de flesta humor programmen tror jag alltid att de inte är nåt att ha, men jag hade fel när det gällde Solsidan. När jag och Pontus äter middag vill vi oftast se på något, så det blir alltid nån serie och en av gångerna drog han igång Solsidan och jag tänkte "nejnejnej, jag vill inte se!" Men sen den dagen var jag fast ;)

Och äntligen är dom tillbaks med säsong två! Jag har väntat och längtat! :)


Säsongspremiär på söndag kl. 20.00 på tv4 :)


jag är galen när jag sover!

Haha igår kväll somnade jag i sängen med fötterna på kudden och datorn och en bok på magen. Hade tydligen rivit ner massa saker så varje gång Pontus kollade på mig (han satt och spelade tv-spel) så hade jag en ny grej på magen.

Jag vaknade vid fyra i morse av att Pontus sa att jag skulle lägga mig riktigt så att han också fick plats, haha. Han skrattade och berättade om vad jag hade gjort medan jag sovit och visade mig ett kort på mig själv där jag nästan hade begravt mig själv med grejer. Haha.. roligt!

Idag är jag som sagt ledig och har sovit ut ordentligt! Vaknade vid elva och jag känner mig pigg :) Frågan är bara vad som händer idag? Verkar som att Pontus och hans pappa planerar att spela tv-spel :) Kul! Det blir nog en sån där alldeles lagom lugn torsdag här :) Vad händer hos er idag? :)



Ingen ny mobil..

Idag tänkte jag göra ett spontan köp. Pontus och jag tog bilen vid sju och skulle åka till Elgiganten, jag hade bestämt mig för att äntligen köpa ny telefon. Jag vill ha en HTC Wildfire (se inlägget nedan) och blev riktigt peppad på den när kvällen kom. Så vi gick in på Elgiganten och där fanns ju mobilen men den var mycket dyrare än i en affär som vi var på förra veckan. Konstigt, man tycker ju att alla Elgiganten ska ha samma priser, men tydligen inte.

Därför kom jag hem utan en ny mobil men Pontus blev ett spel och ett GPS-frodral rikare i alla fall ;)

Fyndade faktiskt på rean i söndags också! Mitt jobb ligger precis vid Västermalmsgallerian och jag hade två timmars rast så jag tänkte spana läget i affärerna. Men jag blev besviken faktiskt! Himla tråkiga och få affärer. Men som sagt, jag fyndade lite i alla fall. Köpte ett par svarta, helt vanliga sköna jeans, inne på MQ från Zoul som jag fick betala endast 250 spänn för! Och sen köpte jag även ett balsam spray som det var 30% på. Jag brukar aldrig hitta nå på rean men i söndags hade jag lite tur. Skönt med ett par nya jeans! :)

Nu ska jag kolla lite kläder på nätet! Det kliar lite i fingrarna.. Haha.



HTC WILDFIRE



Hade inte vart fel att ha den här fina ;)



Pontus födelsedag!

Tjenixen! :)

Igår fyllde Pontus 21 år och det firade vi såklart med middag i Tullinge :) Mysigt och lungt. Av mig fick Pontus en GPS som han fick välja alldeles själv ;) Jag kan ju inget om sånt där, men nu verkar han nöjd i alla fall :)

Vad händer annars då? Här jobbar vi i alla fall. Jag på dagarna och kvällarna och Pontus på nätterna..Haha. Men cash is king vet du väl? :) Jag har jobbat över 50 timmar på en vecka! Det känns enormt mycket, eller så är det jag som är ovan ;) Men det är kul i alla fall!

NU ska jag sova och Pontus ska snart upp för att åka till jobbet...Vi är vuxna på riktigt nu! Nåja, imorgon slutar jag tidigt och på torsdag är jag ledig, det betyder mer blogginlägg som är liiite roligare än det här ;)

PUSS!



Recept på Lasagne

Hej igen! :)

Är precis hemkommen från Hemköp men usch vilken hemskt väder det är ute. Det regnade plus att det var isgata hela vägen till Hemköp och ibland åkte det ner snö från taken.. Blää! Men jag var så illa tvungen att gå dit bort, vi hittade ingen örtsås när vi var och handlade och kvällens rätt innehåller just den såsen. Nåja, skönt att vara inne igen!

Förra helgen lagade jag Lasagne fick en kommentar av min kära vän Ingrid (p0llys.blogg.se) som sa att hon alltid misslyckades med det och det trodde jag också att jag skulle göra men det var snarare lätt som en plätt!

Kanske ska tillägga att jag mäter aldrig upp i mått när jag lagar mat, därför blir allting lite på ett ungefär, men man ser själv hur mycket man behöver.

Ingredienser:

Ca. 500 g Köttfärs (tror att jag använde mig utav blandfärs)
Krossade tomater
1 gul lök
Soja
1 Köttbuljong
Salt och Peppar
Lasagneplattor (jag köpte ett paket färdiga sådana)

Till ostsås:

Margarin
Ca. 6 dl mjölk
Mjöl
Riven ost

Gör så här:

Stek köttfärsen, i med den gula löken, salta och peppra. När köttfärsen har fått lite färg häller du i krossade tomater (häll i så mycket som du tycker - tills det ser lite lagom ut). Häll på några droppar soja, fär färgens skull. Smaka av! Det kommer kännas lite syrligt för att det är krossade tomater i, ta därför i lite socker. Jag tog ett par teskedar socker. (Mitt hemliga knep)

Jag hällde sedan i köttfärsen i kastrull med lite vatten i, ungefär ½ dl. Den ska inte vara för såsig så du kommer även här se hur mycket du behöver. I med ett köttbuljong och låt koka på svag värme i ungefär 20 minuter.
Medan köttfärsen står och små kokar kan du börja med ostsåsen.

Jag har ingen aning om hur mycket jag använde här. Men du börjar i alla fall med att smälta margarin i en kastrull. När den är helt smällt tar du i ett par matskedar mjöl - ungefär 3 matskedar. Rör om och häll sedan i mjölk! Du ser hur mycket mjölk du behöver ha i, såsen ska inte vara som en stuvning så är den för tjock häller du bara i mer mjöl. Salta och Peppra!
Tillslut tar du i riven ost, smaka av och känn efter hur mycket ost du vill ha. Jag hade i ungefär en halv liten påse med riven ost. Koka tills osten har smällt!

Nu tar du en form, smor in den med margarin (för att det inte ska fastna) och börjar med att hälla i köttfärs. Jag tog ett tunt lager köttfärs. På med lasagneplattor (jag delade mina för att de inte tar lika lång tid att få färdigt i ugnen då och dessutom lättare att äta).
Sen kör du ett till lager köttfärs, lika tunt som det förra. Nu häller du på lite ostsås på köttfärsen - så att såsen täcker köttfärsen. Sen tar du lasagneplattor, köttfärs, sås och så fortsätter du tills du har nått formens topp.

Tänk på en sak! Avsluta med ostsås! Och häll sedan på riven ost.

In med formen i ugnen på 225 grader i 35 minuter beroende på vad du har för ugn. Du kan känna med en gaffel ner i formen, och känns plattorna fortfarande lite hårda så har du inne den lite till. Börjar osten bli bränd kan du lägga över foliepapper.

Lätt som en plätt alltså! :) Som sagt så mäter jag inte när jag lagar mat men man ser också själv hur mycket som behövs :)


Såhär ser Lasagnen ut precis innan den ska in i ugnen (glömde ta en bild efter)
haha..

Nu ska jag fortsätta laga mat till min man som snart kommer hem från jobbet :)

Cee Lo Green

Tjenixen! :)

Åh, jag är hemma. Jag sitter och chillar. Chilla är gött! Haha.. "lite softare" kommer ju ifrån att jag är grym på att ta det lungt. Sätta på skön musik och bara glida runt lite lätt. Men nu är jag en hard working Lina och det känns framför allt i mina fossingar! Har inget emot att jobba alltså, men när man inte är van så känner man verkligen hur det värker i alla kroppsdelar när man sätter sig ner.

Slutade vid två idag och har haft en bra dag på jobbet. Ska jobba imorgon och på måndag också, sen får jag förhoppningsvis mer tider i veckan.

Jag har precis tittat klart på "Alice I Underlandet", jag och Pontus skulle egentligen sett på den filmen i veckan men när det väl kom till kritan var han inte så sugen på den trots allt. Den var häftig! En helt okej film liksom :) Johnny Depp har ju så sjukt ball outfit och smink.

Vad händer mer idag då? Nja.. Pontus jobbar så jag är hemma själv och lyssnar på Cee Lo Green. Men ska nog ge mig ut på stan snart och kika lite i affärer, samt boka en tid för tvättning, ta en dusch och laga mat. Alldels lagom lugn lördag med andra ord.


Cee Lo Green - Se vilken glad och gullig man han är!
Har faktiskt inte lyssnat så mycket på den här snubben, det började ju med att
hans låt "Fuck You" har spelats flitigt på radio och fester. Men nu har jag upptäckt
flera låtar av den här snubben på Spotify ;)
Har även läst lite om honom på nätet och han verkar ju ha gjort en del och är lite
av en mångsysslare när det gäller musik. Han har t.ex gästat en av Teddybears låtar.
Är du ett fan av Cee Lo?

Vi hörs snart igen!

Work, Work

Jag har inte jobbat på ett halvår och nu har jag kört jobb tre dagar i sträck, snacka om att man är helt slut! Men det har rullat på bra :) Verkar som ett bra ställe!

Idag slutade jag klockan ett och sen åkte vi direkt till Kungens Kurva med tre grabbar. En av snubbarna köpte en lur, en röd HTC och jag blev så avis! Den är så sjukt snygg i verkligheten. Nästa vecka kanske det blir en lur för min del också :)

Somnade en stund när jag kom hem och sen dess har vi bara chillat. Igår missade vi Filip och Fredriks årskrönika så det har vi tittat på. Filip och Fredrik är galet sköna, önskar att jag kände dom! Haha.. Jag tror vi skulle få kul ihop ;)

Mja, som sagt.. det händer inte så mycket mer än jobb just nu. Ska jobba hela helgen också, rätt gött! :) Förvänta er ingen supergrym update, jag måste vänja mig vid att jobba igen och allt vad det innebär ;) Men nästa vecka borde jag ha vant mig och vara lite piggare.


Sköna snubbar!
Tycker att dom gjorde ett riktigt fullspäckat program om året som har gått. Nu hoppas jag på att de gör fler roligheter under 2011.

En låt som spelas flitigt här hemma just nu är förresten Your's To Keep med Teddybears. Riktigt fin låt, som Pontus skulle uttrycka det ;) Luta dig tillbaks och njut för några minuter!



Puss och kram på er!


fin julklapp



Blom-ringen fick jag i julklapp av Felicia och Meya. Jag älskar blommor och större ringar så den här var ju helt perfekt ;) Storleken var lite för liten så vi var och bytte den igår, och som tur fanns det! Skönt det :) Jag älskar den!


Lyckodag igår 3e januari

Godkväll på er!

Ojoj vad mycket jag hade att göra igår! Morgonen började med att vi blev väckta av telefonsamtal hela tre gånger. En glad nyhet var att Pontus fick jobb! :D
Sen skulle jag ta mig till Fridhemsplan där jag skulle på arbetsintervju och jag fick jobbet direkt :D Jag fick skriva på massa papper så fort jag satte mig på stolen ;) Så där börjar jag imorgon och det känns bra! :)

Vi hade alltså en grym dag igår! Så kul att båda lyckades och att det hände på samma dag! :) Vi tog med oss vårt glada humör på en biltur, vi bytte min ring och storhandlade mat och käkade lite donken ;)

Senare på kvällen började vi se på en film men båda somnade.. haha.. därför gick vi och la oss i stället ;) Och klockan var innan halv tio! Jag har nog aldrig lagt mig så tidigt :) Men jag skulle ju upp fem imorse så det var nog tur att jag la mig såpass tidigt ;)

Tidigt imorse tog jag mig ut till Täby, skulle jobba på mitt andra jobb idag. Började sju så fick åka härifrån redan vid sex. Lite jobbigt att det tar sån jävla tid! Och idag har jag sprungit runt som en tok, hittar ingenstans i Täby så varför skulle jag hitta massa konstiga gator jag aldrig hört talas om då liksom ;) Men allting gick bra tillslut! :)

Känns kul att få börja på ett nytt ställe imorgon! Det kommer kännas mer som ett jobb efter som att jag har ett schema att följa. Jag tror att jag kommer trivas!

Förlåt för att jag bara skriver ihop allting lite snabbt nu, jag är helt slut i huvudet.. Nu tänkte jag se på Alice i Underlandet och käka lite popcorn ;) Puss!



Resident Evil

Hej på er!

Jag har som sagt städat, så nu är det rent och snyggt här igen :) Var nere en snabbis och handlade till middagen ikväll. Pontus har ju bestämt att vi ska äta lasagne här idag och för några timmar slog det mig att jag aldrig har gjort lasagne. Jag letade recept på internet men tyckte inte att jag hittade nå bra.. Som tur var så svarade syrran när jag ringde så hon berättade lite snabbt hur jag skulle göra. Det kommer nog bli bra ;)

Resten av kvällen blir lugn för vår del. Känns skönt! Ska kolla om det är nåt bra på tvn, men jag hoppas nästan att det inte är det för då kan vi kolla på den tredje filmen av Resident Evil. Pontus ville så gärna se ettan igår och jag gillar inte riktigt sånna här filmer.. Men jag var snäll och satt och tittade med honom ;) Det slutade med att jag satt och tjatade tills vi kollade på nummer två ;) Filmerna handlar om zombies och sånt där dumt och overkligt! Hatar sånna filmer men jag måste säga att dom här är riktigt bra!

Nu ska jag sätta igång med köttfärsen. Tänkte hinna med en dusch också innan det är dags för att käka!

Ha en trevlig söndagskväll :)

Städa

Heej!

Jag har precis vaknat, haha.. Jag har verkligen blivit en riktig sömntuta! Men söndagar är till för att sova ut på tycker jag ;)
Vad händer idag då? Vad ska ni göra? :)
Själv ska jag städa hela lägenheten! Haha det är kaos här. Eftersom att vi var borta både i torsdags och fredagskväll så ligger det kläder överallt, smink och hårspray står lite varstans i lägenhet och fönen och wave makern ligger till och med på diskbänken! Haha..Så det är vad jag ska roa mig med idag ;)

Sen måste jag även gå och handla, fick ett sms av Pontus när jag sov förrut om att han ville ha lasagne i stället för kyckling idag, så det får det bli. Tycker det är skönt att han bestämmer lite :)
Och sen ska jag avsluta dagen med ett härligt bad! :)

Men vi hörs under dagen! Hej så länge

Blivit mer vuxen första dagen på det nya året(?)!

Klockan är natten och jag är vaken, vilket i och för sig inte är så ovanligt ;) Pontus sitter och spelar och jag har skrivit en inköpslista. På måndag ska vi åka och handla mat! Det är nytt år och jag har redan blivit så mycket mer vuxen! ;) Annars brukar vi alltid springa ner till Konsum, köpa det vi ska äta och nästa dag får man springa ner igen typ.. Sjukt jobbigt, dyrt och tungt! Så på måndag ska vi åka och storhandla mat. En helt ny grej för oss! Haha..

Har även kikat lite recept på internet, jag gillar att laga mat men tycker det är tråkigt att laga samma maträtter ofta och det blir lite så när man inte har nån fantasi ;) Så nu har vi suttit här och diskuterat, eller jag har diskuterat och Pontus säger ja om han tycker att nån maträtt låter intressant. Vi har kommit fram till att vi ska äta kycklingklubba med pestotäcke imorgon, till det ska vi ha ugnsbakad potatis och morötter. Smarrigt och lite nytt! Pontus jobbar ju till åtta imorgon så då har jag något att pyssla med på kvällskvisten :) Lägger upp recept och sånt på maten imorgon! ;)

Jag vill tro att jag är ganska vuxen... men det ser knappast ut så på dessa bilder va? ;)







Hahah..
Nä nu säger jag natti natt! :)

Nyår i Tullinge

Igår vägrade Pontus att vara med på bild, hade annars tänkt att visa er hur fina vi var på nyår men det blev inte så.. haha

Vi kom till Tullinge vid 18.00 igår kväll, vi skulle avsluta och fira in det nya året med Pontus mamma som verkligen hade gjort det så mysigt!
När vi kom dit fick vi en välkomstdrink i form av martini, jordgubbar doppade i choklad, vindruvor och nötter. Lille Doglas (deras hund) bar fluga dagen till ära och han var så himla gullig! Men också väldigt rädd för alla smällare, stackarn!
Sen var det dags för förrätt och det blev toastskagen och ett glas vitt vin till det. Mumsigt!
Och en stund efter det serverades varmrätten som bestod av fläskfilé, potatisgratäng och en sallad. Det var sjukt gott! :) Sen blev det även en efterrätt som bestod av päronhalvor och after eight (som hade varit i ugnen så chokladen smälte).

Kvällen fortsatte med prat och skratt tills jag kom på den briljanta idén att vi skulle spela monopol! Det gick ganska bra för mig till en början, jag hade massvis av gator och sjukt mycket pengar.. För Pontus däremot så gick det lite sämre så jag och Pontus mamma var generösa och sålde ett par gator till honom så att han också kunde bygga lite hus och så.. Men det skulle vi aldrig gjort! För det slutade med att vi satt och spelade i fem timmar (vilket inte är nån större katastrof egentligen) men Pontus vann! Jag som trodde att jag skulle vinna för en gångs skull ;) Haha.. Så kan det gå!

Vid tolvslaget skålade vi i mousserande vin ute på balkongen och tittade på fyrverkerier :) Men kvällen var långt ifrån över! Vi fortsatte med mer vin och öl och ett annat spel som heter Blokus som också var kul! Och vid sex imorse åkte vi hemåt. Haha så vi gick och la oss halv sju imorse och gick upp vid halv tre ;)

Sen dess har vi bara tagit det lungt. Vi gick ut förut och käkade på donken och gick in på konsum och köpte chips och dipp. Så nu har vi kollat på en film, kollat lite på fångarna på fortet och snart ska vi fortsätta med en till film..

Vi hade i alla fall en riktigt bra nyår! :)


Tog dessvärre bara en bild igår och det är den här på Monopolet.
Monopolet är från 70-talet men var i riktigt bra skick! Det var riktigt häftigt ;)
(ser dock inte lika häftigt ut på bilden..)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!

RSS 2.0